dimecres, 14 de gener del 2009

Acta Espai de Debat Educatiu 12/01/09

Ordre del Dia

- Breu recordatori dels trets generals de l’anterior sessió.

- Canvis en les educatines i cartells. Col·laboracions vinculants amb el disseny.

- Aprobació del tema del respecte per un any més.

- Concreció de propostes

- Altres actuacions

Desenvolupament de la sessió

S’excusa l’assistència de Núria Creus, tècnica d’Educació, i Màxim Fàbregas, regidor d’Educació, per compromisos tècnics.

S’inicia la sessió amb l’aprobació per part dels assistents d’allargar un any més el tema del respecte, havent donat també conformitat la Diputació de Barcelona.

Pel que fa a la col·laboració de l’escola Blanc de Guix, els dibuixos sobre el respecte els treballaran durant aquest mes amb les professores de l’escola, i el dia 2 de febrer, a la sessió de l’EDE, els membres del propi grup farem de jurat per escollir el disseny de les “educatines” (octavetes) i cartells i el d’alguna altra possible actuació, com ara els punts de llibre.

Es valora positivament aquesta proposta, ja que és una manera d’anar creant una petita xarxa per a l’Espai de Debat, i d’aconseguir suports puntuals en la participació d’altres col·lectius i/o entitats, a més d’implicar els alumnes. De fet, la major part dels membres expressen el seu acord en què es vagin concretant propostes i actuacions, i veuen amb bons ulls anar obrint l’Espai de Debat a la resta de la població, ja que una de les maneres de donar a conèixer la feina de l’EDE i el propi EDE serà a través d’aquestes actuacions, a fi de contribuir en la finalitat de fer del Masnou un municipi educador.

Es proposa com a nova actuació anar ampliant el joc inicial del respecte a les tutories de 1r i 2n d’ESO dels 5 centres educatius que realitzen secundària. Posteriorment, valdrà la pena anar fent punts de llibre, proposta que es concretarà un cop feta la selecció dels dibuixos sortints de la col·laboració del Blanc de Guix.

També es comenta la possibilitat (segurament de manera trimestral), d’establir una programació de cinefòrums relacionats amb l’educació i el respecte. Es proposen com a películes i documentals les següents: Esto es ritmo; Hoy empieza todo; Ser y Tener i La classe (Entre les murs). Com a espai per passar el cinema, es mirarà l’opció de Ca n’Humet, en un horari conciliador per a les famílies, segurament en cap de setmana i a la tarda.

D’altra banda, es torna a fer referència a la importància del bloc de l’EDE per a enllaços d’interès. Per l’EDE, es fa difícil fer servir el bloc com a espai de més utilitat de la que té actualment, i s’insisteix en què cal donar més ressò al bloc. Es procurarà posar pestanyes que enllacin altres blocs i pàgines d’interès, com les proposades per alguns membres.

També es troba adient, tal i com es va comentar a l’anterior sessió, anar sabent la dotació de la que disposa l’EDE per poder anar fent plantejaments realistes de cara a les seves propostes, com ara saber com es podria fer el repartiment de cartells en plafons municipals, o quines propostes prioritzar,…

Alguns membres presenten la tasca feta durant aquest mes. L’Anna de Pedro comenta el contacte fet amb la clau, i lliura un díptic amb les tarifes. En Jesús comenta que ha fet la visita a l’AMPA del Rosa Sensat, però que per motius de coordinació i de tasques, veuen difícil assistir a alguna de les sessions de l’EDE.

Finalitza la sessió a les 19.00h.


Nota a 14 de gener de 2009

- la Dra. Mª Jesús Comellas ha disculpat la seva absència a la sessió del passat dilluns 12 de gener. Per motius informàtics, no es van rebre alguns correus al servidor d’Educació. Disculpeu les molèsties.

- Sobre la proposta de cinefòrums, avancem que s’han pre-reservat 3 dies d’aquest any, a l’espera de confirmació per part dels membres de l’EDE. Els dies de què podem disposar són 3 dissabtes a la tarda (tenint en compte el què es va comentar de cercar horaris conciliadors a nivell familiar). Les dates són el 7 de març, el 6 de juny i el 3 d’octubre.

- Després d’haver fet contactes amb responsables de la Clau, es planteja la possibilitat d’introduïr la última setmana del mes la convocatòria de trobada de l’EDE a l’agenda (la pàgina gratuïta). No obstant, i per qüestions d’espai, no es podrà garantir que es publiqui tots els mesos. Així mateix, en referència a la publicació d’un nou article d’abast comarcal, el preu aplicat seria el més econòmic, i variaria depenent de l’espai utilitzat. En resposta al dubte del passat dilluns sobre la periodicitat en què sortiria publicat, les franges de la tercera columna (+ de 12) de tarifes, el nombre indicat correspondria a les setmanes que es faria efectiu, és a dir, es refereix a + de 12 setmanes (adjuntem el díptic de tarifes per si és del vostre interès consultar-ho).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sóc la Carme Baños, com ja sabeu no puc assistir a les sessions del Debat Educatiu però intento anar-ho seguint via telemàtica.
No sé si encara és moment de fer propostes, però relacionant el tema "cine" i altres entitats del poble, he pensat que es podria proposar el tema a la biblioteca per incloure alguna sessió de "l'hora del conte" amb el tema RESPECTE.