dimecres, 11 de febrer del 2009

Acta Espai de Debat Educatiu 02/02/09

Es repassen els acords de l’anterior sessió

- Ampliar el joc del respecte a les tutories de 1r i 2n d’ESO dels cinc centres de secundària.
- Valorar la possibilitat d’oferir una programació trimestral de cinefòrums.
- Destacar la importància del bloc de l’EDE i anar-hi afegint enllaços d’interès.
- Tenir en compte la publicació del setmanari “la clau”, de cara a promocionar les sessions de l’EDE.

Desenvolupament de la sessió

- S’exposen els dibuixos amb els que ha col·laborat el Blanc de Guix per fer-ne la tria del que serà el disseny de les octavetes i els cartells. El procediment de selecció va ser per una puntuació dels 5 dibuixos coincidents, els més adients per als assistents. S’acorda fer arribar al Blanc de Guix un agraïment per la col·laboració.

Es planteja la possibilitat de fotografiar-los o escanejar-los per introduïr-los tots al bloc de l’EDE, de manera que si alguna família volgués mirar els dibuixos, entraria al bloc i coneixeria l’Espai de Debat Educatiu.

- El dibuix triat pel disseny d’octavetes i cartells s’enviarà a impremta, juntament amb el text. Es farà el possible perquè a la propera sessió ja es disposi d’aquests per poder-los anar penjant en la seva primera tirada.

- En quan a publicar la trobada de les sessions a la Clau, es posa en coneixement de tots que la intenció és aquesta, penjar a l’espai pels ajuntaments (gratuït) les trobades periòdiques de l’EDE. Amb tot, la Clau informa que no sempre es podrà garantir que hi apareixi l’acte, ja que puntualment, per qüestions d’espai, a vegades han de prescindir d’algunes comunicacions.

- Es contempla fer una valoració del que ha estat l’EDE al llarg dels anys, com s’ha anat transformant el grup. Es destaca que el grup no havia estat mai tant consolifdat com en aquest últim curs, tot i que també és cert que aquesta transformació s’ha traduït en un grup estable d’uns 10 - 12 membres.

- Es tornen a donar idees de divulgació sobre l’Espai de Debat. També es recorda que encara que no sigui presencialment, segueix valent la pena involucrar les AMPA amb tota la tasca que s’està duent a terme.

- Per fer possible la relació amb altres agents i la participació d’aquests, caldrà veure després d’aquesta valoració-anàlisi de l’EDE i la seva trajectòria, per reformular el projecte comú, un projecte que engresqui i entusiasmi, garantit per una visió de xarxa.

- Per últim, i aturant-se el grup en nous plantejaments de crida a la població, es fa palès que aquelles situacions i actes que tenen molta resposta de convocatòria són aquells on la gent s’ho passa bé, en la seva majoria, situacions de caràcter lúdic.


ACORDS DE LA SESSIÓ

1. En cas que hi hagi més actuacions que requereixin el disseny d’algun dibuix, tenir en compte els dibuixos que van quedar en segona, tercera, quarta i cinquena votació de la tria de dibuixos del Blanc de Guix.

2. Es tindrà en compte, a llarg termini, poder penjar tots els dibuixos al blog de l’EDE.

3. Es farà el contacte amb la Clau, perquè hi constin les convocatòries mensuals de les sessions de l’EDE.

4. S’acorda, també, recollir documentació des que va començar l’EDE per a fer un petit dossier del que ha estat, les actuacions que s’han fet, el procés que ha tingut el grup, i el que és ara mateix el grup i el propi EDE.

5. Penjar al blog de l’EDE l’article de la contra del diari La Vanguardia que ha portat en Jesús i ha digitalitzat en Rubén.


Finalitza la sessió a les 21.00 h.